Διάκριση φοιτητικής ομάδας Perseus Racing

04-08-2023


Η φοιτητική ομάδα Perseus Racing εκπροσώπησε με μεγάλη επιτυχία το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, όντας η μοναδική ελληνική συμμετοχή στον φοιτητικό διαγωνισμό Formula Student Imeche 2023 που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο θεσμός του Formula Student αποτελεί τη μεγαλύτερη φοιτητική διοργάνωση παγκοσμίως και τυγχάνει υποστήριξης από αυτοκινητοβιομηχανίες και επαγγελματίες του χώρου, επειδή πρόκειται για σημαντικό εκκολαπτήριο μηχανικών αλλά και καινοτόμων ιδεών.

Με τα σχέδια του πρώτου της ηλεκτρικού αγωνιστικού αυτοκινήτου η Perseus Racing διαγωνίστηκε και πέτυχε την 12η θέση στη κατηγορία της. Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε πως η ομάδα είναι ανερχόμενη καθώς κατέκτησε την καλύτερη θέση μεταξύ των ομάδων που στρέφονται για πρώτη φορά προς την ηλεκτροκίνηση.

Ο επόμενος στόχος είναι να κατασκευαστεί το εν λόγω αυτοκίνητο για να συμμετάσχει σε αντίστοιχους διαγωνισμούς και με φυσική παρουσία, το καλοκαίρι του 2024. Έτσι, τα μέλη της ομάδας έχουν ξεκινήσει ήδη να προετοιμάζονται για την υλοποίηση της κατασκευής.